Bridge Horoscoop
 

Terug Maandag competitie Donderdag competitie Informatie V&L Bridge Horoscoop Links

Ram    21 maart - 19 april                                                       

U speelt bij voorkeur snel, spontaan en direct en schroomt niet te overdonderen en tot de aanval over te gaan. U bent geen tactische speler maar moet het hebben van uw verrassende stijl. U bent gebaat bij een partner die kalmerend en meegaand is, zoals Weegschaal. Ook de combinatie met Tweelingen en Waterman werkt goed omdat zij intu´tief aanvoelen wat u doet. Zo ontwikkelt u een razendsnel spel.

Stier    20 april - 20 mei

U bent een bedachtzaam speler en voelt zich veilig bij het oude, vertrouwde. U bent niet ambitieus en geniet vooral van gezelligheid en goede sfeer. De zorgzame Kreeft en de vriendelijke Vissen spelen gezellig met u mee. Maar als u wilt winnen, kies dan een Schorpioen.


Tweelingen   
21 mei - 21 juni


U hebt de regels van het spel snel door, maar u bent weinig systematisch. Systematiek verveelt u snel. U hebt de neiging veel te praten en minder op de kaarten te letten. Streeft u voornamelijk naar plezier, kies dan voor Ram, Waterman of Boogschutter. Wilt u winnen, zoek dan steun bij de Steenbok; die haalt de kastanjes wel voor u uit het vuur.

Kreeft    22 juni - 22 juli


Winnen is niet zo belangrijk voor u, maar u bent een slechte verliezer omdat u bang bent voor kritiek van uw partner. U bent daarom erg voorzichtig en dus soms te laat met uw reactie. Voor de gezelligheid past u het best bij Stier, Vissen en Weegschaal. Wilt u winnen kies dan voor Maagd of Schorpioen.

Leeuw    23 juli - 22 augustus


U wilt winnen, want u kunt niet tegen uw verlies. U hebt de neiging uw partner te domineren en boos te worden als die iets fout doet. Als het goed gaat, is niets u gek genoeg. U hebt veel steun aan een structurerende partner die op de achtergrond de zaak in de goede richting stuurt, zoals een Maagd of een Steenbok. Met Rammen of mede-Leeuwen en Boogschutters kan het spel heel heftig verlopen.

Maagd    23 augustus - 22 september


U kunt uitstekend, systematisch bridgen. U bent flexibel, nuchter en geduldig. U laat zich niet overheersen door emotie en wilt uw spel zo perfect mogelijk spelen. U wenst een partner die even goed, zoals mede-Maagden, Schorpioenen en eventueel Steenbokken.

Weegschaal    23 september - 23 oktober


U speelt vast bridge omdat uw levenspartner, vrienden of vriendinnen het doen. U bent van nature niet fanatiek en hebt geen winnaarmentaliteit. U kunt goed inschatten wat de ander zal doen. U vindt het vreselijk als mensen oneerlijk spelen. Wilt u op niveau spelen, zoek dan een partner met lef en ambitie zoals Leeuw en Steenbok.

Schorpioen    24 oktober - 21 november


Psychologisch inzicht en intu´tie zijn uw sterke kanten. U bent strategisch sterk en u leest veel uit de lichaamstaal van een ander. Ook mÚt een partner speelt u vooral alleen. U houdt de touwtjes in handen en kunt zich echt vastbijten. Aan partner stelt u hoge eisen. Maagd, Steenbok of een mede-Schorpioen passen goed bij u.

Boogschutter    22 november - 21 december


U hebt geen zitvlees en dat kan u opbreken als u lang moet spelen. Zorg voor voldoende beweging. U houdt eigenlijk niet zoveel van regels en daarom bent u een fantasierijk speler. U hebt een partner nodig die u bijstuurt, maar niet teveel want u hebt vaak gewoonweg geluk. Weegschaal, Kreeft en Stier kunnen u ondersteunen.

Steenbok    22 december - 19 januari


Wat u doet, dat doet u goed. Als bridger zult u zich intensief verdiepen in de regels van het spel en proberen zo hoog mogelijk te komen. U hebt dus een getalenteerde partner nodig zoals Maagd of Schorpioen.

Waterman    20 januari - 18 februari


U bent bijzonder inventief en slim. Als u regels op een creatieve manier kunt toepassen of omzeilen, dan doet u dat. Voor u ligt de lol vooral in het spelen zelf en niet in het winnen. U vindt het spel leuk zolang u kunt experimenteren. U hebt dus een speelse partner nodig zoals een Boogschutter, Tweelingen of Ram.

Vissen    19 februari - 20 maart


U zit vaak stilletjes achter uw kaarten waardoor men u snel onderschat. U bent vooral een intu´tief speler en hebt een partner nodig die ordening aanbrengt, maar niet te veeleisend is, bijvoorbeeld Kreeft, Schorpioen of Stier.